هاست ویندوز چیست؟ انتخاب بهترین میزبانی برای سایت شما
در این مقاله میخوانید
- هاست ویندوز چیست؟
- وب سرور هاست ویندوز چیست؟
- انواع کنترل پنل هاست ویندوز
- مزایای خرید هاست ویندوز
- معایب خرید هاست ویندوز
- تفاوت هاست لینوکس و ویندوز چیست؟
- هزینه هاست ویندوز: چرا معمولا گرانتر است؟
- فناوریهای کلیدی در هاست ویندوز چیست؟
- انتخاب سیستم عامل با توجه به زبان برنامهنویسی وبسایت
- راهنمای خرید هاست ویندوز
- جمعبندی
- سوالات متداول
هاست ویندوز چیست؟ نوعی سرویس میزبانی وب که بر پایه سیستمعامل ویندوز سرور (Windows Server) اجرا میشود و از فناوریهای اختصاصی مایکروسافت (مانند IIS، ASP.NET، .NET Framework و SQL Server پشتیبانی میکند). اگر وبسایت یا اپلیکیشنی دارید که با زبانها یا پایگاهدادههای مایکروسافتی توسعه یافتهاند، میتوانید از این نوع از سرویسهای میزبانی استفاده کنید تا همهچیز مثل چرخدندههای یک مکانیزم بینقص، سر جای خود درست کار کند. اما قبل از آن در این راهنما از بخش سرویسهای میزبانی همراه ما باشید تا ببینیم ویندوز هاست چیست، چه انواعی دارد، مزایا و معایبش چیست و چطور میتوانید بهترین شرکت ارائهدهنده هاست ویندوز را انتخاب کنید.
هاست ویندوز چیست؟
اما هاست چیست؟ هاست ویندوز در واقع نام یک سرویس میزبانی وب است که در آن وبسایت شما روی سروری میزبانی و نگهداری میشود که دارای سیستمعامل ویندوز (Windows) از شرکت مایکروسافت (Microsoft) است. چیزی شبیه به یک کامپیوتر خانگی که سیستمعامل ویندوز دارد؛ با دو تفاوت مهم!
کامپیوتر سرور بسیار قدرتمند است و همیشه در حالت روشن و متصل به اینترنت باقی میماند تا مخاطبان پیوسته به وبسایت دسترسی داشته باشند. از طرفی سیستم عامل آن، نسخه ویندوز سرور (Windows Server) است و به طور خاص برای مدیریت منابع شبکه، میزبانی وبسایتها، اجرای سرویسهای سازمانی و پشتیبانی از درخواستهای همزمان زیاد طراحی شدهاست.
این هاست به دلیل سیستمعاملی که دارد، برای کاربرانی مناسب است که وبسایتشان با فناوریهای خاص مایکروسافت (مانند ASP.NET، MSSQL یا نرمافزارهایی مثل Access) ساخته شدهاست.
خرید انواع سرویسهای میزبانی با کنترل پنلهای مختلف
با توجه به توضیحات این مقاله میتوانید، سرویس میزبانی خود را مدیریت کنید و اگر شما قصد خرید سرویسهای هاست پارسپک را دارید، میتوانید از لینک زیر اقدام کنید و یا با کارشناسان فروش ما در ارتباط باشید.
خرید هاست
وب سرور هاست ویندوز چیست؟
ابتدا اجازه دهید که تعریفی از وب سرور داشته باشیم. وب سرورها در واقع نرم افزارهایی هستند که درخواست کاربران به سایت شما را کنترل میکنند یعنی تمامی محتوا و فایلهای وب سایت شما توسط وب سرور هندل میشود و زمانی که درخواستی به سایتتان زده شده این درخواست را مدیریت و پردازش کرده و با توجه به نوع درخواست، جواب مورد نظر را به کاربر بازمیگرداند.
به طور مثال زمانی که کاربر در وب سایت شما بر روی یک دکمه کلیک کرده و میخواهد یک فایل را دانلود کند درخواست دانلود کردن فایل توسط کلاینت (Client) به وب سرور ارسال میشود و سپس پاسخ توسط وب سرور به مرورگر برگشت داده شده و بر طبق پاسخ ارسال شده از سمت وب سرور عملیات مورد نظر انجام میشود.
در هاست ویندوز معمولاً از وب سرورهای (IIS (Internet Information Services استفاده میشود. شرکت سازنده وب سرور IIS خود مایکروسافت بوده به همین دلیل این وب سرور مختص هاست ویندوز است.
انواع کنترل پنل هاست ویندوز
تمامی هاستهای وب سایتها برای اینکه امکان استفاده را داشته باشند و افراد مختلف با هر دانش فنی بتوانند تغییراتی را بر روی وبسایت خود اعمال کنند نیاز به این دارند که کنترل پنل مخصوصی بر روی آنها نصب شود و با استفاده از کنترل پنل و رابط گرافیکی که دارند به راحتی بتوان تغییرات و تنظیمات مورد نظر را بر روی وب سایت و هاست اعمال کرد.
در این قسمت قصد داریم به معرفی انواع کنترل پنلها بپردازیم که شما میتوانید به راحتی بر روی هاست ویندوز خود نصب کرده و استفاده کنید.
- کنترل پنل DotNetPanel
- کنترل پنل پلسک Plesk
- کنترل پنل هلم Helm
- کنترل پنل وب سایت پنل WebsitePanel
کنترل پنل DotNetPanel
این کنترل پنل بر اساس تکنولوژی Net Framework توسعه و ساخته شده است. این کنترل پنل سازگاری بسیار زیادی با تمامی نسخههای ویندوز سرور دارد. همچنین نسبت به دیگر کنترل پنلهای موجود برای هاست ویندوز کنترل پنل DotNetPanel دارای امکانات کاملتری است.
کنترل پنل پلسک (Plesk)
یکی از محبوبترین کنترل پنلهای موجود برای انواع هاست و سرور، کنترل پنل پلسک است. این کنترل پنل قابلیت نصب بر روی تمامی سیستم عاملها را دارد که ویندوز نیز جزو آنها است.
کنترل پنل پلسک به واسطه داشتن یک رابط گرافیکی بسیار کامل توانسته نظر تمامی افراد را جلب کند چرا که هر فردی با هر دانش فنی به راحتی میتواند با چند کلیک ساده تمامی تنظیمات هاست سایت خود را تغییر دهد و به راحتی کنترل هاست سایت خود را به دست بگیرد.
یکی از ویژگیهای مثبت کنترل پنل پلسک داشتن پلاگین و افزونههای بسیار زیادی است که شما میتوانید با نصب هر کدام بر روی کنترل پنل خود امکانات ویژهای را به آن بیفزایید.
همچنین کنترل پنل پلسک جزو یکی از پرسرعتترین و قدرتمندترین کنترل پنلهای مورد استفاده در بین تمامی کنترل پنلها است.
کنترل پنل هلم (Helm)
یکی از قدیمیترین کنترل پنلهای موجود برای هاستهای ویندوزی کنترل پنل هلم است. با توجه به قدمتی که این کنترل پنل دارد امکانات قابل قبولی را در اختیار شما قرار میدهد.
کنترل پنل وب سایت پنل (WebsitePanel)
کنترل پنل وب سایت پنل از کاربردیترین کنترل پنلهای موجود برای سیستم عامل ویندوز است و به شما امکاناتی ارائه میدهد که بتوانید با استفاده از آن به مدیریت هاست خود بپردازید.
برای وبسایتهای مبتنیبر زبان برنامه نویسی ASP و ASP.NET هاست ویندوز عملکرد مناسبی دارد و به شما کمک میکند وبسایتتان را با کارایی بالایی مدیریت کنید. در هنگام خرید هاست ویندوز به اعتبار ارائهدهنده خدمات میزبانی وب، پشتیبانی فنی، امنیت، سرعت و دسترسپذیری توجه کنید. چراکه موارد فوق نقش مؤثری در سرویسدهی شما به کاربران و سئو و تجربه کاربری ایفا میکند.
مزایای خرید هاست ویندوز
استفاده کردن از سیستم عامل ویندوز برای هاست و سرور فواید و مزایای خاص خود را دارد که در این قسمت به بررسی برخی از آنها میپردازیم.
۱. پیادهسازی روی سیستمعامل آشنای ویندوز و فضای کاری آسان
بیش از 70% کاربران دسکتاپ در سرتاسر دنیا، از Windows استفاده میکنند. این یعنی فضای ویندوز سرور هم برای آنها آشنا و کار با آن راحت است. البته فضای کاربری نسخه سرور این سیستمعامل، تفاوتهایی با نسخه دسکتاپ آن دارد (برای مثال مینیمالتر است، قابلیت چندرسانهای ندارد و…). اما کلیت فضای کاری هر دو نسخه مشابه یکدیگر است.
رابط کاربری این سیستمعامل به اندازهای گرافیکی و روان است که حتی اگر کاربری تجربه قبلی از آن نداشته باشد، باز هم کار پیچیده و سختی نخواهد داشت. بر این اساس، کار با این سرویس، برای کاربرانی که دانش فنی کمتری دارند هم راحتتر خواهد بود.
۲. سازگاری با سایر ابزارهای ویندوزی
اگر از دیتابیسهای قابل استفاده در هاست ویندوز استفاده میکنید، انتخاب هاست ویندوز نهفقط یک گزینه؛ بلکه یک الزام محسوب میشود! این هاست بهترین و مطمئنترین گزینه برای پروژههایی است که از فریمورکهای مایکروسافت (Microsoft Framework) (مانند ASP.NET Core و.NET Framework ) و بانکهای اطلاعاتی MSSQL استفاده میکند. همچنین تنها بستر رسمی و کامل برای اجرای فایلهای DLL و فناوریهای +COM است.
۳. استفاده از دیتابیس MySql در Windows Hosting
یکی از ویژگیهای مثبت ویندوز سرور این است که قابلیت استفاده از پایگاه داده (Database) یا دیتابیس MySql را فراهم میکند. دیتابیس MySql یکی از محبوبترین دیتابیسهای مورد استفاده در بین کاربران است. دیتابیس دارای ویژگیهای بسیار زیادی است که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم:
- منبعباز بودن Mysql: یکی از اصلیترین و مهمترین ویژگیهای دیتابیس MySql این است که توسعه دهندگان این دیتابیس را به صورت اپن سورس (Open Source) در اختیار افراد قرار دادند.
- رایگان بودن Mysql: شما برای استفاده از دیتابیس MySql نیاز به پرداخت هیچ گونه هزینهای ندارید و این دیتابیس به صورت رایگان در اختیار افراد قرار گرفته است.
- امنیت بالای آن: یکی از مهمترین ویژگیهای این دیتابیس داشتن امنیت بسیار بالا است که خیال شما را از بابت مسائل امنیتی میتواند راحت کند.
۴. استفاده از برنامههای تحت ویندوز
یکی از ویژگیهای مثبت هاست و سرورهایی که از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنند این است که شما به راحتی میتوانید تمامی نرم افزارهایی که بر روی ویندوز کامپیوتر خود نصب کردهاید را به راحتی بر روی ویندوز سرور خود نیز نصب کرده و از آنها استفاده کنید.
۵. امنیت بالا در میزبانیهای ویندوزی
یکی از دلایلی که شما میتوانید به امنیت بالای سرورهای ویندوزی پی ببرید به این دلیل است که بیشتر نهادهای دولتی به سراغ استفاده از ویندوز سرورها میروند. یکی از دلایل امنیت بالای ویندوز سرور این است که منابع و کدهای سیستم، اپن سورس نبوده و توسط خود مایکروسافت توسعه داده و نگهداری میشود در نتیجه امنیت آن بسیار بالا خواهد بود.
۶. رابط کاربری ساده و راحت
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای مثبت هاست ویندوز رابط کاربری ساده و راحت آن است؛ بهطوری که تمامی افراد میتوانند از امکانات آن استفاده کنند. این راحتی و سادگی رابط کاربری باعث شده تمامی افراد چه کسانی که حرفهای هستند و چه کسانی که هیچگونه دانش خاصی در زمینه مدیریت سرور ندارند به راحتی بتوانند از آن استفاده کرده و عملیات و فرایندهای مورد نظر خود را انجام دهند.
۷. به روز بودن درایورهای بهترین هاست ویندوز
در تمامی هاستهای ویندوز اگر که به روزرسانی در بحث سختافزار سرور انجام شود شما به این نیاز پیدا میکنید که درایورهای مختص به این سختافزار را نیز آپدیت کنید. یکی از نقاط قوت هاست ویندوز این است که امکان دسترسی به درایورهای سخت افزار و همچنین آپدیت کردن آنها به راحتی هرچه تمامتر و با چند کلیک قابل انجام است.
معایب خرید هاست ویندوز
استفاده کردن از هاست ویندوز در کنار مزایا و امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهد میتواند دارای معایبی نیز باشد. در این قسمت قصد داریم به بررسی چند مورد از معایب هاست ویندوز بپردازیم.
۱. قیمت نسبتاً بالا
هزینههای راه اندازی و نگهداری هاست ویندوز نسبت به هاست لینوکس بالاتر است. یعنی به طور مثال اگر دو سرور با سختافزار های مشابه وجود داشته باشد و تنها تفاوت آنها این موضوع باشد که یکی از سیستم عامل ویندوز و دیگری از سیستم عامل لینوکس استفاده کرده قطعا قیمت هاست ویندوز از هاست لینوکس بسیار بیشتر خواهد بود.
۲. پایداری کمتر در عملکرد و پردازش
هاست ویندوزی در بعضی مواقع که بخواهد چندین نرمافزار را در یک لحظه اجرا کند ممکن است که دچار مشکل شده و نیاز به این پیدا کند که مجددا راه اندازی شود. این موضوع باعث میشود که آپتایم هاستهای ویندوزی بسیار پایین باشد.
۳. سرعت پایین سرویس میزبانی ویندوزی
اگر دو سرور با سختافزار مشابه که یکی از سیستم عامل ویندوز و دیگری از سیستم عامل لینوکس استفاده کند در بحث سرعت سرور، سیستم عامل ویندوز بسیار کندتر از سیستم عامل لینوکس عمل خواهد کرد. البته در سالهای اخیر مایکروسافت سعی کرده هر چه بیشتر روی این موضوع کار کند و بتواند تا حد زیادی این مشکل را رفع نماید.
۴. امنیت پایینتر نسبت به لینوکس
هاست ویندوز به نوبه خود دارای امنیت قابلقبولی است؛ اما زمانی که بحث مقایسه به میان آید نسبت به هاست لینوکس در مقابل حملات امنیتی و باج افزارها آسیبپذیرتر است.
باجافزارها نوعی نرمافزار مخرب است و زمانی که وارد یک سیستم شوند دسترسی کامل اطلاعات کاربر را به دست میگیرند و در قبال دادن دسترسی به اطلاعات معمولاً از کاربر میخواهند که مبلغی را به طراحان باجافزار پرداخت کنند و تا زمانی که این مبلغ یا باج در زمان معین شده به دست طراحان باج افزار نرسد متاسفانه کاربر هیچگونه دسترسی به اطلاعات خود نخواهد داشت و حنی ممکن است که اطلاعاتش را از دست بدهد.
تفاوت هاست لینوکس و ویندوز چیست؟

هاست لینوکس چیست و چه تفاوتی با هاست ویندوز دارد؟ با مرور مزایا و معایب بالا، یک دید کلی به بحث مقایسه هاست ویندوز و لینوکس پیدا کردید. اما این مقایسه باید از ابعاد مختلف بررسی شود که در جدول زیر مهمترین آنها را خلاصهوار مرور میکنیم. البته در مقاله «تفاوت هاست لینوکس و ویندوز چیست؟» میتوانید مقایسه جزئیتر و دقیقتر این دو سرویس را ببینید.
۱. زیرساخت اصلی
لینوکس در کنار منبعبازبودن، به دلیل همراه بودن با توزیعهایی مانند CentOS، Ubuntu و Debian، سبکتر و پایدارتر است. از طرفی از وبسرورهای Apache یا Nginx استفاده میکند و پتانسیل شخصیسازی بسیار بالایی دارد.
هاست ویندوز مبتنی بر Windows Server (مثل 2019 یا 2022) است. از لحاظ بصری شبیه ویندوز دسکتاپ است؛ ولی سنگینتر بوده و به سرویس IIS (Internet Information Services) وابسته است. منابع مصرفی آن نیز نسبت به لینوکس بیشتر است.
۲. زبانهای برنامهنویسی پشتیبانیشده
هاست ویندوز مناسب چه وبسایتهایی است؟ وبسایتها یا اپلیکیشنهایی که مبتنی بر زبانهای ASP.NET، ASP.NET Core، C# و VB.NET است. اکوسیستم داتنت (Microsoft .NET Framework / Core)را نیز به طور کامل ساپورت میکند. در مقابل، لینوکس از زبانهای PHP، Python، Perl، Ruby و Node.js پشتیبانی میکند. برای فریمورکهای Laravel، Django و Express.js نیز بهینه شدهاست.
۳. پایگاه داده
هاست ویندوز با پایگاههای داده Microsoft SQL Server و Access همراه است و بهخوبی از MySQL پشتیبانی میکند. به همین خاطر نیز بهترین انتخاب برای برنامههایی است که tightly-coupled با SQL Server است. هاست لینوکس هم با دیتابیسهای MySQL، MariaDB و PostgreSQL ارائه میشود. تعامل خوبی هم با پایگاههای داده منبعباز دارد.
۴. کنترلپنلها
کنترل پنلهای قابل استفاده در هاست ویندوز معمولاً فقط شامل Plesk است که از ASP.NET، MSSQL، IIS و Windows Services بهصورت یکپارچه پشتیبانی میکند. اما در نسخه لینوکسی این سرویس، میتوانید به پنلهای cPanel و DirectAdmin دسترسی داشته باشید. این نکته برای بسیاری از کاربران یک مزیت ارزشمند محسوب میشود. چراکه مدیریت ایمیل، فایلها، دیتابیس و SSL در سیپنل بسیار راحت است.
۵. امنیت و بهروزرسانی
میزبانی ویندوزی، بسته به چند متغیر (مانند تنظیمات فایروال، دسترسی کاربران و تنظیمات IIS در هاست ویندوز) امنیت قابل اعتمادی دارد؛ بهخصوص با ابزارهایی مانند Active Directory و Group Policy. اما نقاط ضعفی هم دارد. برای مثال برای کامل شدن بعضی از بهروزرسانیها (مثل آپدیتهای امنیتی سیستمعامل یا سرویسهای حیاتی مثل IIS، .NET Framework یا SQL Server)، کل سرور باید ریاستارت (Restart) شود.
به طور کلی میزبانی لینوکس، میتواند سطح بالاتری از امنیت را تأمین کند. در این سرویس با ابزارهایی مانند Chmod،chown و SELinux میتوان سطح دسترسی (Permission) و رفتار برنامهها را محدود و کنترل کرد. آسیبپذیری کمتری هم نسبت به بدافزارهای رایج دارد. بهروزرسانیها هم اغلب نیازی به ریاستارت ندارند.
البته این به معنی امن نبودن هاست ویندوز نیست! چراکه هر دو سرویس امنیت کافی را دارند؛ اما لینوکس سکوی اول را از آن خود میکند.
هزینه هاست ویندوز: چرا معمولا گرانتر است؟

یکی از مهمترین وجوه تفاوت هاست ویندوز و لینوکس، هزینه بالاتر سرویس ویندوز است. این تفاوت قیمت بهطور مستقیم به لایسنسینگ (Licensing) نرمافزارهای مایکروسافت برمیگردد. منظور از لایسنسینگ، فرایند صدور، خرید و مدیریت مجوز استفاده از یک نرمافزار یا محصول است.
در نگاهی دقیقتر، هاست لینوکس که بهطور عمده بر پایه سیستمعاملها و ابزارهای متنباز و رایگان (مانند CentOS، AlmaLinux، Apache، MariaDB وcPanel) با لایسنس ارزانتر بنا شدهاست. در مقابل، هاست ویندوز نیازمند پرداخت هزینه برای لایسنسهای رسمی محصولات تجاری مایکروسافت است.
بهعنوان مثال، اجرای هاست ویندوز نیازمند لایسنس رسمی برای Windows Server است که در نسخههای مختلفی مانند Standard یا Datacenter ارائه میشود. ضمن این که در بسیاری از سرویسها، استفاده از Microsoft SQL Server نیز رایج است که خودش یک پایگاه داده رابطهای تجاری با هزینه نسبتاً بالا است.
این هزینه در نسخههای Standard، Enterprise یا Web Edition و اگر کنترلپنل مدیریتی Plesk هم به سرویس اضافه شود، بسته به نوع لایسنس (Web Admin، Web Pro یا Web Host) بیشتر هم خواهد شد.
در مقابل، در هاست لینوکس از پایگاههای داده رایگان (مانند MySQL یا PostgreSQL) استفاده میشود و سیستمعاملهای آن نیز نیازی به لایسنس ندارد. در نتیجه، هزینههای زیرساختی پایینتر است. همین تفاوتهای بنیادین در ابزارها و لایسنسها، باعث میشود قیمت نهایی هاست ویندوز بیشتر باشد.
فناوریهای کلیدی در هاست ویندوز چیست؟
یکی از مهمترین برگهای برنده این سرویس، فناوریهای اختصاصی و سازگار با اکوسیستم مایکروسافت است. فناوریهایی که اجرای پایدار، توسعهپذیر و امن برنامهها را در این بستر تضمین میکند و مهمترین آنها عبارت است از:
- ASP.NET / ASP.NET Core: چارچوب اصلی توسعه وب که توسط مایکروسافت طراحی شده و برای ساخت وبسایتها و APIهای پویا و امن استفاده میشود.
- Microsoft SQL Server (MSSQL): پایگاهداده رابطهای (Relational Database) قدرتمند مایکروسافت که با ASP.NET،Entity Framework و ابزارهای Visual Studio کاملاً یکپارچه است.
- Internet Information Services: وبسرور رسمی مایکروسافت برای اجرای اپلیکیشنهای ASP.NET،PHP و HTML.
- Windows Server OS: سیستمعامل پایهی هاست ویندوز است که بستر سازگار را برای اجرای نرمافزارهای مایکروسافت رقم میزند. از طرفی رابط گرافیکی Active Directory و PowerShell مدیریت سرور را برای ادمینها ساده میکند.
- Plesk Control Panel: محبوبترین کنترلپنل در هاست ویندوز که در آن امکان مدیریت دامنه، ایمیل، SSL، دیتابیس و منابع سرور را با رابط گرافیکی ساده در اختیار دارید.
- .NET Framework و.NET Runtime: بستر اجرای اپلیکیشنهای دسکتاپ، موبایل و وب در ویندوز که برای اپلیکیشنهایی که با C# و VB.NET نوشته شدهاند، ضروری است.
- Access Database (.mdb/.accdb): پایگاه داده سبک و فایلمحور مایکروسافت که در پروژههای کوچک استفاده میشود و فقط در ویندوز قابل اجرا است.
- COM و COM+: معماریهای نرمافزاری خاص ویندوز برای تعامل بین اپلیکیشنها و کتابخانههای سیستمی (بسیاری از نرمافزارهای قدیمی یا داخلی در سازمانها هنوز از این فناوریها استفاده میکند).
انتخاب سیستم عامل با توجه به زبان برنامهنویسی وبسایت
با در نظر گرفتن تمام مزایا و معایب هاست ویندوز، یکی از پارامترهای تعیینکننده در انتخاب سیستمعامل سرویس میزبانی، زبان اپلیکیشن یا وبسایت و فناوری آنها است. برای مثال اجرای اپلیکیشن ASP.NET در هاست ویندوز یا وبسایتهایی که بر پایه زبانهای مایکروسافتی (مانند #C و VB.NET) توسعه یافتهاند، نیازمند بستر ویندوزی است. چراکه این فریمورکها بهصورت بومی (Native) با IIS (Internet Information Services) و زیرساختهای ویندوزی مانند CLR (Common Language Runtime) یکپارچه شدهاند.
در مقابل، هاست لینوکس برای اجرای زبانهایی مانند PHP، Python یا Node.js بهینهتر است و معمولاً برای پروژههایی با این ساختار توصیه میشود. البته پیادهسازی این اپلیکیشنها یا وبسایتها در بستر هاست ویندوزی روی کاغذ غیرممکن نیست؛ اما به احتمال زیاد شاهد مشکلات امنیتی و باگهای احتمالی خواهید بود که خدمات شما را به خطر میاندازند.
راهنمای خرید هاست ویندوز
انتخاب بهترین شرکت ارائهدهنده هاست ویندوز، شاید کمی گیجگننده به نظر برسد. اما اگر چکلیستی از اولویتهای خود داشته باشید، انتخاب برایتان راحتتر خواهد بود. پیش از این در راهنمای خرید هاست ابری به طور خاص به انتخاب Cloud Hosting پرداختهایم. اما در ادامه فاکتورهایی را میبینید که میتوانند مسیر انتخاب بهترین سرویس میزبانی ویندوزی را روشن کنند.
۱. نسخه سیستمعامل
جویا شوید که نسخه سیستمعامل ویندوز هاست چیست. این مهم است که هاست از نسخههای بهروز و پشتیبانیشده استفاده میکند یا خیر. نسخههای قدیمی ممکن است از نظر امنیتی و سازگاری محدودیتهایی داشته باشند.
۲. پشتیبانی کامل از فناوریهای مایکروسافت
احتمالاً یکی از مهمترین دلایل شما برای انتخاب هاست با سیستم عامل ویندوز، پشتیبانی آن از فناوریهای مایکروسافت، بهخصوص در نسخههای جدید است. پس مطمئن شوید که این پشتیبانی برای فناوریهایی مانند موارد زیر (بسته به فناوریهای وبسایت یا اپلیکیشن شما)، کاملاً مهیا است:
- ASP.NET / ASP.NET Core
- .NET Framework و .NET Runtime
- Microsoft SQL Server
- Access Database
۳. نوع وبسرور و قابلیتهای IIS
در مورد نوع وبسرور تحقیق کنید و مطمئن شوید که IIS بهطور کامل فعال و قابل تنظیم است. علاوهبراین میزان پشتیبانی از امکاناتی مانند URL Rewrite، FastCGI و مدیریت App Poolها را هم بررسی کنید.
۴. دسترسی به کنترلپنل مدیریت
نوع کنترلپنل (که گفتیم معمولاً پلسک است) و میزان کنترل شما روی آن بسیار مهم است. دقت کنید که پلسک باید با نسخهی رسمی و لایسنس معتبر ارائه شود. امکان مدیریت SSL، دامنهها، ایمیل، دیتابیس، فایروال و وظایف زمانبندی (Scheduled Tasks) نیز باید در اختیارتان باشد.
۵. قدرت منابع سختافزاری
مقدار رم (RAM)، فضای ذخیرهسازی (ترجیحاً SSD)، پردازنده (CPU) و پهانای باند (Bandwidth) بهصورت مستقیم در عملکرد سرویس تأثیرگذار است. در کنار قدرت این سختافزارها، تعداد اتصال همزمان مجاز را هم بررسی کنید.
۶. سازگاری با اپلیکیشن و زبان برنامهنویسی
تا اینجا پاسخ این سؤال را گرفتید که آیا هاست ویندوز برای برنامهنویسان مناسب است؟ پاسخ قطعاً مثبت است. اما به یک شرط! باید مطمئن شوید که تنظیمات سرور با نسخه فریمورک زبان شما سازگار است. بنابراین اگر از C#، VB.NET یا Web API استفاده میکنید، این موضوع را زیر ذرهبین قرار دهید.
۷. امنیت و مجوزها
پشتیبانی از فایروال نرمافزاری، تنظیمات پیشفرض IIS، آنتیویروس سرور و… در احتمال بروز انواع مشکلات امنیتی تعیینکننده است. همینطور، پشتیبانی از SSL رایگان یا پولی، امکانات بکآپ خودکار و امکان مدیریت دسترسیها هم پارامترهای مهمی است که باید در چکلیست خود لحاظ کنید.
۸. پشتیبانی سرویسدهنده
هاست ویندوز نسبت به هاست لینوکس نگهداری پیچیدهتری دارد و اغلب با مشکلات بیشتر مواجه میشود. بنابراین مطمئن شوید که شرکت هاستینگ مورد نظرتان در 7 روز هفته بهصورت 24 ساعته و به روشهای مختلف پشتیبانی دارد و میتواند در اسرع وقت به مشکلات احتمالی رسیدگی کند.
علاوهبراین، یادتان باشد که تیم پشتیبانی باید با مفاهیم خاص ویندوز (مانند Event Viewer، Remote Desktop، خطای Application Pool و IIS Logs) آشنا باشد.
۹. کیفیت را فدای قیمت نکنید
اگر بپرسید یکی از اشتباهات رایج در انتخاب ویندوز هاست چیست، باید به انتخاب سرویسهای ارزانتر اشاره کنیم. یادتان باشد که هاست ویندوزی اصولاً هزینه بالاتری دارد. پس و اگر سرویسدهندهای را پیدا کردید که قیمت آن بیش از حد معمول پایین بود، از خرید آن خودداری کنید! به احتمال زیاد قرار است بعدها با مشکلاتی مانند قطعیهای مکرر یا پشتیبانی ناقص مواجه شوید.
جمعبندی
در این راهنما دیدید که هاست ویندوز چیست و چرا برای وبسایتها و اپلیکیشنهایی که به فناوریهای مایکروسافت (مانند ASP.NET، SQL Server و .NET Framework) وابسته است، بهترین انتخاب است. نکته جالب این که اگر پروژه شما ترکیبی از فناوریهایی مثل ASP.NET وPHP است یا زیرساخت آن بر پایه ویندوز و IIS است، باز هم میتوانید هاست ویندوز را انتخاب کنید. چراکه IIS میتواند بهطور همزمان از چند زبان برنامهنویسی پشتیبانی کند (قابلیتی که در لینوکس نیاز به پیکربندی پیچیدهتری دارد).
سوالات متداول
هاست ویندوز چیست؟
به هاستی که سیستم عامل ویندوز بر روی آن نصب شده باشد هاست ویندوز میگویند.
مزایای خرید هاست ویندوز چیست؟
خرید هاست ویندوز مزایای زیادی از قبیل سادگی و راحتی استفاده، پشتیبانی از دیتابیس MySql، امکان استفاده از برنامه های ویندوزی، امنیت بالا، رابط کاربری ساده و بهروزرسانی آسان درایورهای بهترین هاست ویندوز را دارد.
معایب استفاده از هاست ویندوز چیست؟
خرید هاست ویندوز دارای معایب و محدودیت هایی از قبیل قیمت بالا، ثبات کم و سرعت پایین است.
وب سرور مورد استفاده در هاست ویندوز چیست؟
هاستهای ویندوزی از وب سرور IIS استفاده میکنند که ساخت خود شرکت مایکروسافت است.
آیا برای استفاده از هاست ویندوز، کامپیوتر من هم باید ویندوز داشته باشد؟
خیر، سیستمعامل کامپیوتر شما هیچ ارتباطی با سیستمعامل سرور ندارد. در واقع با هر سیستمعاملی میتوانید به وبسایتها یا اپلیکیشنهای روی هاست ویندوز دسترسی داشته باشید.
مهمترین مزیت هاست ویندوز چیست؟
سازگاری کامل و عملکرد بهینه با فناوریهای مایکروسافت؛ مانند ASP.NET، .NET Core و پایگاه داده SQL Server.
آیا هاست ویندوز گرانتر از هاست لینوکس است؟
معمولاً بله، به دلیل هزینههای لایسنس نرمافزارهای مایکروسافت ویندوز سرور، SQL Server و Plesk.
کنترل پنل رایج در هاست ویندوز چیست؟
Plesk محبوبترین و پرکاربردترین کنترل پنل برای هاست ویندوز است که مدیریت سایت، دیتابیس، ایمیل و سایر تنظیمات را آسان میکند. پارسپک نیز از این کنترل پنل استفاده میکند.
آیا وردپرس روی هاست ویندوز نصب میشود؟
بله، اما هاست لینوکس معمولاً گزینه بهینهتری برای وردپرس است (به دلیل وجود فناوریهایPHP و MySQL در وردپرس).
تویئتر تلگرام
No comment